Projektvezető kompetencia felmérés

A felmérés célja az, hogy a szervezetben jelenleg projektmenedzsment funkcióban (is) dolgozó, és a hosszú távú stratégia megvalósításába bevonni kívánt munkatársak eddig megszerzett releváns képességei, tapasztalatai, jelenlegi tudásszintje, valamint egyéni fejlesztendő területei meghatározásra kerüljenek.

Ajánljuk mindazon cégeknek, intézményeknek, illetve ezeken belüli szervezeti egységeknek, akik számára fontos a projektmenedzsment kultúra továbbfejlesztése, és gyakorló projektmenedzserei hatékonyabb támogatása.

Meggyőződésünk, hogy Megrendelőink stratégiai célkitűzéseit szolgáló projektjeinek megvalósítása, azok sikere függ cégük projektmenedzsment kultúrájának fejlettségi szintjétől. A projektmenedzsment kultúra emelésének fontos pillére lehet a projektvezetői feladatokat ellátó munkatársak releváns tapasztalatainak felmérése, szakmai minősítése, fejlesztendő kompetenciáik, és továbbképzési lehetőségeik meghatározása.

Annak érdekében, hogy a mérés minél teljesebb és minél objektívabb legyen, a módszer több, részben egymásra épülő elemből áll.

 • Első lépésként írásbeli információgyűjtésre kerül sor. Ez magában foglal egy, a projekttapasztalatokra fókuszáló szakmai önéletrajzot, egy, a projektmenedzsment szakmai tapasztalatot vizsgáló önértékelő kérdőívet, és egy, a szakmai felettes által kitöltött, azonos kérdéseket tartalmazó kérdőívet is.
 • Az írásban kapott információkat erősíti meg és egészíti ki a jelöltekkel folytatott személyes interjú, és a vezetőkkel folytatott egyeztetés is. A megbeszélések fontos része azoknak a területeknek a további elemzése, ahol jelentős eltérés mutatkozott a felettes és a jelölt értékelése között.
 • A felmérés során kapott információkat és eredményeket – a jelöltek kompetencia-szintjét, és projektvezetői kategóriába történő besorolását, valamint a kompetenciák továbbfejlesztéséhez szükséges képzési tervet – a jelöltekről készülő egyéni értékelőlapok mutatják be, szöveges, táblázatos és grafikus formában.

Eredménytermékek

Az egyéni értékelőlap főbb tartalmi elemei:
 • Alapadatok, a felmérés módszere, folyamata
 • Az írásbeli felmérés eredménye
  • Szakma tapasztalatok összegzése
  • Projektvezetői ismeretek
  • Önértékelés és vezetői értékelés eredménye
 • Az interjúk során azonosított kompetencia területek
 • Javasolt kompetencia fejlesztési program

 

Az összefoglaló jelentés főbb tartalmi elemei:
 1. Bevezetés, előzmények
 2. Az írásbeli felmérés eredményei
 3. A szóbeli felmérés értékelése
 4. Az azonosított fejlesztési területek
 5. Javasolt képzési program

  Kérdezzen a szakértőnktől

  Szűcs Éva

  Vezető tanácsadó / Tréner

  PMP-Logo

  PMP minősítéssel rendelkező projektmenedzser, mérnök-közgazdász, a projektmenedzsment kultúra fejlesztési szolgáltatáscsomagunk szakértője, a képzési terület felelőse.

  Kapcsolódó referenciáink