Rólunk mondták

Remek felkészüléssel sikerült megszerezni az IPMA-C minősítést. Ebben óriási szerepe volt Szűcs Évának és a kiváló felkészítő anyagnak. A szükséges tananyagot rendszerezett, áttekinthető és sallangmentes módon kaptam meg, észszerű ütemezés mellett. De a felkészítés sava-borsa azok a tudnivalók, értelmezési keretek voltak, amelyek a vizsgatapasztalatokból származnak. Nagyon fontos, hogy a vizsgára a tudást IPMA kompatibilissé kellett tenni, a tapasztalatokat át kellett gondolni az IPMA követelmények irányából is. Ez kulcskérdés a felkészülésben, és ebben kaptam a legtöbb útmutatást, kritikát és visszajelzést. Így a felkészülés nem csak tudás és eszköztár bővítéssel járt, de egy alapos szakmai számvetéssel is, amiért ezúton is nagyon hálás vagyok! Így a vizsgába tett munka duplán megtérült!

Dr. Persaits Gergő, IPMA C
projektiroda vezető projektmenedzser, EN-CO Software Zrt.

Szűcs Éva támogatott az IPMA B vizsgára történő felkészülésben és az IPMA nemzetközi projektmenedzseri pályázati anyagom összeállításában. Éva ebben a folyamatban a coach-om, mentorom, szakértőm volt. Éva tudása a projektmenedzsment területén páratlan, engem lenyűgözött vele. Kiemelkedő tudásával, kifinomult motivációs eszközeivel egy nehéz időszakomban is rajta tartott az úton, amely végén megszereztem a tanúsítványt és elkészítettem a pályázati anyagot.

Sárvári Marianna, IPMA B

ügyvezető igazgató, SPQR Tanácsadó Kft.

2021 Év projektmenedzsere Magyarországon

Szűcs Éva volt a mentorom, amikor 2020. év elején elkészítettem az IPMA Awards megmérettetésre a pályázatomat. Éva nagy rutinnal, érthető példákon keresztül magyarázta el számomra a módszertan egyes elemeit. Munkánkat a járványhelyzet okozta karantén sem állította meg. Rugalmasan folytattuk közösen megkezdett utunkat az online térben. A kapott jegyzetek sok időt spóroltak nekem, és egy kiváló struktúrát biztosítottak az ICB4.0 feldolgozásához. Éva igazán motiváló személyiség, akire bármikor rábízhatod magad, ha IPMA-ról van szó. Csak ajánlani tudom!

 

Borbényi Katalin, IPMA B
Generali Biztosító Zrt.
2019. Év projektmenedzsere Magyarországon,
2020. IPMA „PM of the Year” Global Awards bronzérmese

Drámai fordulat a „nem jöhetett volna létre…” – de az én esetemben biztosan igaz, hogy sosem tudtam volna megszerezni IPMA-B minősítésemet anélkül a professzionális, szigorú és – ha mondhatom – szinte baráti segítség nélkül, amelyet Szűcs Évától, felkészítő mentoromtól, az Expertive vezető tanácsadójától, kollégáitól és vezetőjüktől, Cserna József úrtól kaptam. Többdiplomás egyetemi oktatóként és gyakorló szakemberként sem elméleti tudásom, sem nagyprojekteken szerzett sokéves szakmai tapasztalatom nem lett volna elég a szigorú elméleti és gyakorlati IPMA vizsga letételéhez, nem is beszélve a projektleírások elkészítéséről. Írástudó embernek hittem magam, de Éva tanított meg igazán pontosan és szabatosan megfelelni a szakmai projektelemzés vizsgakövetelményének. A tőle és az Expertive csapatától kapott tudásomat nemcsak szakmai feladataim megoldása során, de az egyetemi oktatásban is haszonnal kamatoztatom.

 

Rostás Zoltán, IPMA B
mestertanár, stratégiai igazgató, MBA ESSEC, Városliget Zrt.
 

Szeretném ebben a formában is megköszönni az Expertive csapatnak, elsősorban Cserna Józsefnek és Szűcs Évának, az IPMA B minősítés inspiráló és rendszerszemléletű felkészítését. Ma is úgy tekintem, hogy szakmai karrieremnek egyik meghatározó mérföldköve volt az IPMA B minősítés megszerzése. Fontos volt számomra az addig megszerzett elméleti és gyakorlati tudás rendszerbe foglalása. A minősítésen túl a gyakorlatban is jólhasználható rendszerezett tudás legalább annyira létfontosságú a mindennapi munkám során, mint az a szakmai kapcsolatrendszer, amely az IPMA minősítéssel vált elérhetővé.
Jelenleg is projekteket irányítok és egyértelmű számomra, hogy a projektmenedzseri szakma globális szakmává vált. Az IPMA ICB az egész világra kiterjedő standard, ami meghatározza azokat a kompetenciákat, amelyekkel egy modern és sikeres projektmenedzsernek rendelkezni kell. Mindehhez új szemléletmódot és iránymutatást is adott az IPMA.
Jelenleg folyamatban van a minősítésem megújítása, már az új IPMA ICB4 alapján.
Kifejezetten ajánlom az Expertive felkészítőt azoknak, akik akár eredményes IPMA minősítést, akár az IPMA aktuális globális standardját rendszerszemléletben szeretné megismerni.

 

Kovács Endre, IPMA B
projekt tanácsadó, NMHH
2014. Év projektmenedzsere Magyarországon
2015. IPMA „PM of the Year”  Global Awards bronzérmese

Az Expertive Kft-vel már régóta dolgoztunk együtt, így bizalommal fordultam hozzájuk az IPMA B szintű vizsga felkészítése kapcsán. Nem csalódtam az általuk nyújtott szolgáltatásban, hiszen gyakorlati tapasztalatok alapján, az IPMA keretrendszert és feltételeket alaposan ismerve adták át a tudást és készítettek fel a vizsgára. Mind az esettanulmány, mind pedig az abban szereplő, megfelelő fókuszpontok kiválasztásához, illetve az anyag elkészítése után annak végső formába öntéséhez is kiváló tanácsokat adtak. A leghasznosabbnak azonban a személyes interjú felkészítést tartottam, hiszen itt felkészítettek a – tapasztalataik alapján – várható megoldandó szituációkra, azok javasolt kezelésére, valamint arra is, hogy melyek azok a súlyponti részek, amiket az vizsgabiztosok minden esetben figyelnek a személyes meghallgatás során. Szintén alapos felkészítést kaptam az általánosan követendő elvárásokról, a terjedelem- és idő menedzsment fontosságáról, valamint az elvárt és alkalmazandó projekt menedzsment technikákról is. Utólag visszatekintve a vizsgára és az előtte lévő hosszú és kemény felkészítő időszakra, azt tudom mondani, hogy erre egyedül nem is tudtam volna felkészülni megfelelően, nélkülük nem sikerült volna. Ezúton is köszönöm a segítségüket!

 

Sali Róbert, IPMA B
Rendszerintegrációs igazgató, WSH Kft.

Éva egy gyakorló projektmenedzser, aki az IPMA C felkészítő konzultáción strukturáltan, logikusan felépítve, gyakorlati példákon keresztül vezetett végig az elsajátítandó anyagon. Interaktív előadásával, közvetlen stílusával, egy kötetlennek tűnő beszélgetés során adta át az ismeretanyagot. Ajánlom mindenkinek, aki rendszerezni szeretné tudását, minősített projektmenedzser szeretne lenni, és a vizsgákat jól felkészülten, magabiztosan szeretné letenni.

 

Varga Gábor, IPMA C
szenior rendszermérnök, 4ig Nyrt.

Az Expertive-nél egy igazán professzionális csapattal volt szerencsém együtt dolgozni. Az IPMA B tanúsítás megszerzésében nyújtott segítségük felbecsülhetetlen volt számomra. A tapasztalatuk a területen, és a módszer amivel kihozták belőlem a legjobbat, egészen kiváló eredményhez vezetett, és rengeteg időt is spóroltam a felkészülés során. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szeretne IPMA vizsgát tenni, és segítséget vár, de nem azt, hogy helyette dolgozzanak.

 

Héjj Gergő, IPMA B
Projektigazgató, ASH Szoftverház Kft.

Az IPMA B vizsgára való felkészítést 2020. februárjában kezdtem Szűcs Éva mentorálása mellett. Évától sok segítséget kaptam a tudásanyag feldolgozásának módszerében, annak ütemezésében. A rendszeres egyeztetéseink során bizonyos területek megfelelő értelmezésére is ki tudtunk térni. Sikeres záróvizsgámat 2020. júniusában tettem le. Mind a felkészítési folyamat, mind a vizsgaalkalmak jó hangulatban zajlottak, szakmai szempontból is hasznosak voltak.

 

Rudas Bálint, IPMA B
projektvezető, Siemens Mobility Kft.

Olyanoktól szeretek tanulni, akik végigjárták az utat és hitelesek. Az Expertive-nél tapintható, ahogy a rendelkezésre álló rengeteg projekttapasztalatot elmélettel ötvözve tréningekbe foglalják. Az IPMA felkészítés során egyértelműen érezhető volt, hogy náluk a felkészítés és a vizsgázó sikere a legfontosabb, már-már küldetés!

 

Nagy Csaba, IPMA C
program manager, BorgWarner Oroszlány Kft.

IPMA C, B vizsgákra és minősítéseim megújításra az Expertive segítségével készültem.
Rendkívül felkészültek, rugalmasak, a tananyag mellett sok hasznos tanácsot és gyakorlati ötletet kaptam tőlük.
Ennek köszönhetően elsőre sikerült minden minősítésem és a minősítések megújítása is.
A következő felkészülésemet is velük tervezem.

 

Tamási Béla, IPMA B
PM Lead, MORTOFF Informatikai Tanácsadó és Szolgáltató Kft.