Folyamatok, módszertan és szabályozás kialakítása

A projektmenedzsment kultúra fejlesztésével kapcsolatos komplex megközelítésünk egyik alappillére a projekteket végrehajtó szervezetek üzleti folyamatainak kézben tartása, folyamatos javítása, fejlesztése, illetve a projekt-, program- és portfóliómenedzsment módszertanok kialakítása és bevezetése.

A vállalatok, intézmények testreszabott módszertanának megalkotása, alkalmazásba vétele támogatja az üzleti stratégia megvalósítását célzó projektek hatékony megvalósítását a jóváhagyott üzleti kereteken belül. A testre szabott módszertan lehetővé teszi a szervezet projektjeinél egységes fogalomtár, terminológia alkalmazását, a projektek kategorizálását. A módszertan tartalmazza a projektszerepkörök definiálását, a projektfolyamat tevékenységeinek leírását, a különböző projektdokumentumok tartalmi követelményeinek meghatározását, valamint az alkalmazandó módszertani eszközök, technikák ismertetését.

Ügyfeleinknek testre szabjuk a projektmenedzsment folyamatokat, módszertanokat, melyek lehetővé teszik az egységes terminológia alkalmazását, projektek priorizálását, kategorizálását, rögzítik a projekt fázisok, tevékenységek leírását, a működtető szervezet felépítését, feladatait.

A folyamat- és módszertanalkotás során végzett főbb tevékenységeink:

 • a jelenlegi folyamatokat leíró, meglévő dokumentumok megismerése, elemzése;
 • személyes interjúk;
 • tanácsadói javaslat kialakítása, egyeztetése (workshop-ok), véglegesítése;
 • eredménytermékek elkészítése (dokumentált folyamatok, módszertan/kézikönyv, szabályzat javaslat)

A testre szabott módszertanok alkalmazása elősegíti ügyfeleink projektjeinek

 

hatékony megvalósítását

 

az egységes, szabályozott folyamatokkal, a vezetői átláthatósággal, nyomon követhetőséggel.

A folyamatok és módszertan kialakítását célzó szolgáltatásunkat

 

ajánljuk

 

mindazoknak a gazdálkodó szervezeteknek, közigazgatási intézményeknek, akik fontosnak tartják, hogy projektjeik egységes, szabályozott folyamatok mentén, vezetői szintről is átlátható és nyomon követhető módon, hatékonyan kerüljenek megvalósításra, valamint elkötelezettek a projektkultúra fejlesztése mellett.

  Kérdezzen a szakértőnktől

  Szűcs Éva

  Vezető tanácsadó / Tréner

  PMP-Logo

  PMP minősítéssel rendelkező projektmenedzser, mérnök-közgazdász, a projektmenedzsment kultúra fejlesztési szolgáltatáscsomagunk szakértője, a képzési terület felelőse.

  Kapcsolódó referenciáink