Projektvezető kompetencia fejlesztés

Projektmenedzsment módszertani tréningjeink egységesítik és rendszerezik a résztvevők korábbi projektmenedzsment ismereteit, ugyanakkor új ismereteket, tapasztalatokat is szolgáltatnak, így hatékony segítséget nyújtanak a különböző nemzetközi projektmenedzsment minősítő vizsgákra (PMI PMP és CAPM, illetve IPMA D, C, B és A) történő felkészüléshez is.

A módszertani alapképzésen a résztvevők megismerkednek a projektmenedzsment módszertani alapismeretekkel, és a projektek vezetése során hasznos segédeszközként szolgáló technikákkal, módszerekkel. A képzést elvégzett hallgatók képessé válnak kis és közepes projektek önálló vezetésére a módszertani alapismeretek és készségek birtokában

A képzés fontos alkotóeleme a csapatépítés is, a programokon való közös részvétel tovább javítja az összhangot, a közös nyelv kialakulását és az együttműködési készséget a résztvevő munkatársak között.

A képzés a tapasztalati tanulás módszerére épít, tehát a résztvevők, akik aktív szereplői, alkotói a tréningnek, az elvégzett gyakorlatokon keresztül, a “saját bőrükön” tanulják meg a folyamatközpontú projekt megközelítést és az alkalmazható módszereket, technikákat.

Projektmenedzsment módszertani alaptréningünk rendelkezik az IPMA nemzetközi projektmenedzsment szövetség tréning minősítésével.

Főbb képzési tevékenységeink:
  • PM alaptanfolyam
  • PM haladó tanfolyamok
  • Speciális kurzusok
  • Cég-specifikus oktatások
  • Nemzetközi minősítésre való felkészülés mentorálása
  • „Train-the-trainer” típusú képzések
  • „On-the-Job” tréning
  • Projektvezető támogatás
Projektvezető kompetencia felmérés
A felmérés célja az, hogy a szervezetben jelenleg projektmenedzsment funkcióban (is) dolgozó, és a hosszú távú stratégia megvalósításába bevonni kívánt munkatársak eddig megszerzett releváns képességei, tapasztalatai, jelenlegi tudásszintje, valamint egyéni fejlesztendő területei meghatározásra kerüljenek.
Vizsgarendszer kialakítása, vizsgáztatás
A vizsgarendszer működtetésének célja a vállalatnál a projektmenedzsmentben meglévő szakértelmek és tapasztalatok rendszerbe foglalása és elismerése, a projektek sikeres megvalósítási arányának, a projektvezetői tevékenység hatékonyságának emelése, valamint a projektvezetők részére karrierlehetőség biztosítása.
Módszertani képzések
A projektmenedzsment módszertani tréningjeink egységesítik és rendszerezik a résztvevők korábbi projektmenedzsment ismereteit, ugyanakkor a hard és soft skill fejlesztő gyakorlatokkal új ismereteket, tapasztalatokat is szolgáltatnak.
Nemzetközi projektvezetői minősítésre történő felkészítés
A csoportok számára nyújtott képzések mellett vállaljuk továbbá megalapozott elméleti tudással és – a megcélzott vizsgaszinttől függő – gyakorlattal rendelkező projektvezetők számára nemzetközi projektmenedzsment minősítő vizsgákra (PMI és IPMA minősítések különböző szintjei) készülő projektmenedzserek felkészülésének mentorálását is (egyéni és kiscsoportos formában).
IT támogató eszköz képzés (MS EPM)
Gyakorlatorientált, projektmenedzsment fókuszú IT támogató eszköz képzéseinket minden portfóliót és projekteket kezelő szervezet számára ajánljuk, ahol fontos a megfelelő szintű ütem-, erőforrás- és költségtervezés, a megvalósítás pontos követése, és az elvárt információ-tartamú jelentések, dashboard-ok rendelkezésre állása.